TTL stílusajánló: 7 extravagáns tapéta trend

Már az év elején körvonalazódni látszott: az idén bestsellerré váló tapétadizájnok követik a 2022-re előre jelzett lakberendezési trendeket is. Ennek tükrében nem meglepő, hogy sok élénk színre és bonyolult mintára számíthat az, aki az ezerarcú tapéta trend nyomába ered. Most nem a szemérmes, semleges árnyalatok vagy a „biztonságosnak” mondható, csíkos minták idejét éljük. Készüljünk fel arra, hogy megannyi fantáziadús és rendhagyó díszítőelemben gyönyörködhetünk – és bár elsőre kissé szokatlanul hathat, de az igazság az, hogy ezek mind-mind működni fognak az otthonok többségében.

Előző blogcikkünkben divatos függönyöket kerestünk a nappaliba, ezúttal pedig a tapéták izgalmas világába kalauzolunk. A TTL stílusajánló tovább folytatódik, tarts velünk!

1. A geometria térhódítása a falakon

Az otthonunk falait borító tapétáknak nem kell mindig kecsesnek és elegánsnak lenniük ahhoz, hogy harmóniát sugározzanak. Kombináljuk a színek lágy, pasztell jellegét szögletes geometriai formákkal, egészítsük ki minimál stílusú, mégis bohém érzetet keltő bútordarabokkal, és voilà, máris lehengerlő, és igazán mai az összhatás. Ez a MARBURG – 32451 vízfesték hatású vlies tapéta kétségtelenül az idei tapéta trend dobogós helyezettje a TTL-nél.

Tapéta trend - TTL

2. Az ellentétek harmóniája

Modern és klasszikus? Élénk és visszafogott? Vibráló és könnyed? Lehetséges! Trendek ide vagy oda, a tapéták világában is van olyan motívum, ami nem megy sehová. Ilyen az örökzöld (vagy örök vörös?) levélminta. Ha elég merészek vagyunk, és van bátorságunk ötvözni a megszokottat a komfortzónán kívülivel, a nyugodt szürkét a vérpezsdítő vörössel, akkor még az is megtörténhet, hogy káprázatos végeredmény köszön vissza a saját lakásunk falairól. A nem mindennapi, mégis otthonos AS - 37261-3 számú tapétánk éppen ezt az érzetet kívánja előhívni bennünk.

Tapéta trend - TTL

3. Virágminták – az el nem múló tapéta trend

A virágos szobadíszítés nagy divat a 2022-es enteriőrökben, és bármilyen térhez könnyedén igazítható – legyen az vintage, retro vagy kortárs. Hogyan érdemes beépíteni a virágmintát a dekorációba?

Tapéta trend - TTL

Kezdjük azzal, hogy a színekre gondolunk. A választott paletta fogja irányítani a virágminták kiválasztásakor a döntéseket, és ez lesz az alapja a rendszer összeállításának. Amikor azonban virágmintákat választunk az otthonunkba, gondoljunk a mintákban szereplő virágok méretarányára is. Ezek a nagyméretű nyomatok ugyanis a kis helyiségeket még kisebbnek tűntethetik fel. Ennek az optikai hatásnak és a bordó színnek köszönhetően válik ez a hatalmas rózsamintás tapéta annyira romantikussá. Ha azonban a nagyobb tér illúziójának megteremtése a cél, maradjunk inkább a finomabb mintáknál.

4. Különleges textúrák

Elmúltak azok az idők, amikor a tapéta egy egydimenziós papírdarab volt a falon. A nyomtatási technikák fejlődésével egyre több felületre lehet nyomtatni. Az egyik legmegnyugtatóbb tapétatrend a textúra bevezetése a falakra. Válaszd ezt a natúr hatású, téglamintás vlies tapétát, és kényeztesd magad a mindent átható otthonosság érzésével!

Tapéta trend - TTL

5. A természet ereje

A tapéta trend többről szól, mint arról, hogy mi a stílusos és menő – ez tükrözi értékeinket, valamint azt, hogy hol tartunk a világban kollektív és egyéni szinten egyaránt. A pandémiás időszak hozadékaként, a szabadba való korlátozott hozzáférés révén igazán nagyra értékeljük a természet fontosságát, és azt a természetes nyugalmat, amelyet a lakberendezési, lakásfelújítási elemekben találunk.

Tapéta trend - TTL

Ezt hivatott életre hívni városi terekben vad, erőteljes színével és mintájával ez a különleges, egyedi levélmintás tapéta, arra ösztönözve bennünket, hogy újra kapcsolatba lépjünk a természet gyógyító erejével.

6. A múlt az új jövő

Nosztalgikus hangulatot teremteni 2022-ben nem ósdi, sokkal inkább extravagáns és kétségtelenül trendi. A múltat idéző színek, textúrák és minták generációkon átívelő életérzést teremtenek, és bárkit, pillanatok alatt rabul ejtenek. Nem titok: hajlandóbbak vagyunk befektetni az olyan mintákba, amelyeknek jelentésük van, és amelyeket szeretettel hoztak létre, mint a sablonos, egyhangú motívumokba.

Tapéta trend - TTL

A külvilág nyugtalanságát ellensúlyozva olyan formatervezések után sóvárgunk, amelyek a hitelesség, az emberség és a megbízhatóság értékeit tükrözik. Ezzel a retro mintás tapétával egyszerű megérteni, hogy a jövő válasza miért épp a múlt, akkor is, ha a tapéta trend a kérdés.

7. Drámai hatás

Régebben kerülték a sötét színeket, mivel ezt gyakran úgy értelmezték, hogy a szoba komornak és „koszosnak” tűnik.

Tapéta trend - TTL

A tér eklektikus kihasználásával, a jól elhelyezett formákkal és a fenti képen látható okos nappali világítási ötletekkel azonban a mélyebb színek is a vágyott 2022-es tapéta trend kategóriába való visszatérésnek örvendenek. Megbabonázott a fekete-arany drámai hangulata? Vedd szemügyre ezt a kivételes tapétát közelebbről!

Mik a tapéta trendek 2022-re?

Különleges minták és festői ábrázolásmódok – ezek az irányvonalak továbbra is népszerű trendnek bizonyulnak 2022-ben. A derűs virágoktól, a formabontó textúrákon át a hangulatos színvilágig számos izgalmas megoldás áll rendelkezésünkre, ha otthonunk egyedivé varázslása a cél.

„A képzőművészeti ihletésű tapétáknak mostanában nagy divatja van, és népszerűek az életnagyságú falfestmények is. Ne kövesse azonban vakon a trendeket, és mindenekelőtt csak akkor válasszon egy stílust, ha valóban szereti” - mondja Martin Waller, az Andrew Martin alapítója. Érdemes megfogadni a tanácsát!

Kedvező Ár
Termékkategóriától függetlenül kínálatban és ár-érték arányban egyaránt a legjobbat nyújtjuk a keleti országrészben.
Széles választék
1100 m2-es bemutatótermeinkben több ezer terméket és kiegészítőt testközelből vehetsz szemügyre.
Megbízható forrás
Minden árucikket közvetlenül a gyártótól rendelünk meg, ezért a kifogástalan minőséget garantálni tudjuk.
Minden egy helyen
A TTL Magyarország áruházaiban a munkálatokhoz szükséges kiegészítőket és szakembereket is megtalálod.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Értesülj elsőként a legfrissebb hírekről és az aktuális kedvezményekről!
Név
Adatvédelem(Kötelező)
TTL Debrecen
Hétfő - Péntek: 9:00 - 18:00
Szombat: 9:00 - 15:00
Vasárnap: Zárva
webshop
INFORMÁCIÓ
TTL Miskolc
Hétfő - Péntek: 9:00 - 18:00
Szombat: 9:00 - 15:00
Vasárnap: Zárva
menucross-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram