Hasznos tanácsok

Hány fokon érdemes kimosni? Mit jelentenek a címkén szereplő szimbólumok? A színek hatása hogyan befolyásolja az összképet? Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, hogy – egy kis odafigyeléssel – a TTL szakáruházakban vásárolt termékek hosszú időn keresztül hű társaid lehessenek.

A színek hatása a térre

Nem mindegy, hogy milyen árnyalat mellett teszed le a voksod!

Kék
Klasszikus, nyugalmat árasztó szín, ami elősegíti az ellazulást, növeli a koncentrációt és fokozza a termelékenységet. Bizonyítottan segít az alvászavar kezelésében, ezért hálószobákban kifejezetten ideális választás lehet.
Sárga
Klasszikus, nyugalmat árasztó szín, ami elősegíti az ellazulást, növeli a koncentrációt és fokozza a termelékenységet. Bizonyítottan segít az alvászavar kezelésében, ezért hálószobákban kifejezetten ideális választás lehet.
Vörös
Melegséget sugárzó, erőt, szenvedélyt és energiát árasztó árnyalat, hatásának érvényesüléséhez viszont térre van szükség. Óvatosan kell bánni a használatával, mert túlbútorozott helyiségeknél rendetlenség hatását keltheti, félelmet és dühöt válthat ki.
Zöld
Nyugalmat árasztó, harmóniát teremtő szín – nem véletlenül használják kórházakban és orvosi rendelőkben. Kiválóan alkalmas azokban a helyiségekben, ahol a feltöltődés megélése a cél.

Az erőteljes zöld árnyalat túlzott aktivitásra serkenthet, ezért érdemes vele óvatosan bánni.
Lila
Sötét árnyalatai növelik a biztonságérzetet, hatalmat és jólétet sugároznak. Világos árnyalatai alkalmasak a terek optikai növelésére, lenyugtatják az elmét és az idegeket.

Hálószobákban, tanulósarkokban vagy meditációs helyiségekben egyaránt jó választásnak bizonyulhat.
Barna
Bensőséges, természetközeli hatást sugall. Minden árnyalata nyugalmat áraszt, de túlzott használata szomorú, depresszív gondolatokat válthat ki. Dolgozószobákban vagy étkezőkben egyaránt ideális választás lehet.
Narancssárga
A vörös színhez hasonlóan erőteljes, figyelemfelkeltő árnyalat, ami éberséget vált ki a szemlélőjéből. Jól alkalmazható étvágytalanság és depresszió ellen. Étkezőkbe, konyhákba, dolgozószobákba és irodákba egyaránt kiváló választás.
Rózsaszín
Modern hatást keltő, nyugtató, biztonságérzetet növelő szín. Agresszivitást csökkentő hatással bír, ezért elsősorban olyan terekben működhet jól, ahol a kikapcsolódás és a nyugodt hangulat megteremtése a cél.
Fekete
Csak olyan terekben ajánlott, ahol a bútorok jól elhatárolódó színdinamikával rendelkeznek. Ürességet sugallhat, erőteljes érzelmeket gerjeszthet, túl nagy mennyiségben nyomasztó hatást válthat ki.
Fehér
Térnövelő hatása mellett a tisztaság és a világosság érzését kelti, segíti a pozitív gondolatok előtérbe kerülését. Kisméretű szobákban és szűk folyosóknál egyaránt tökéletes választás lehet.

Függönyök

Hasznos tudnivalók és tanácsok

Tovább

Szőnyegek

Hasznos tudnivalók és tanácsok

Tovább

Tapéták

Hasznos tudnivalók és tanácsok

Tovább
Kedvező Ár
Termékkategóriától függetlenül kínálatban és ár-érték arányban egyaránt a legjobbat nyújtjuk a keleti országrészben.
Széles választék
1100 m2-es bemutatótermeinkben több ezer terméket és kiegészítőt testközelből vehetsz szemügyre.
Megbízható forrás
Minden árucikket közvetlenül a gyártótól rendelünk meg, ezért a kifogástalan minőséget garantálni tudjuk.
Minden egy helyen
A TTL Magyarország áruházaiban a munkálatokhoz szükséges kiegészítőket és szakembereket is megtalálod.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Értesülj elsőként a legfrissebb hírekről és az aktuális kedvezményekről!
Név
Adatvédelem(Kötelező)
TTL Debrecen
Hétfő - Péntek: 9:00 - 18:00
Szombat: 9:00 - 15:00
Vasárnap: Zárva
webshop
INFORMÁCIÓ
TTL Miskolc
Hétfő - Péntek: 9:00 - 18:00
Szombat: 9:00 - 15:00
Vasárnap: Zárva
menucross-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram