Függönyök

Hasznos tudnivalók és tanácsok

Általános tanácsok

A függönyök különleges finomsága megkívánja a rendszeres és kíméletes tisztítást. Rendszeres mosással megakadályozhatod, hogy a szálak közé mélyen bejussanak a porszemek és az egyéb környezeti szennyeződések (például a dohányfüst). Ahhoz, hogy az anyag hosszú időn keresztül esztétikus maradjon 3, de legfeljebb 6 havonta tisztítást igényel.

A függönyt csak közvetlenül a mosás előtt vedd le a karnisról, és úgy tárold, hogy ne keletkezhessenek rajta gyűrődések.

Függönyök mosása (gépi)

Gépi mosás esetén először távolíts el minden olyan kiegészítőt, ami nincs a függönyhöz varrva (például csipeszek, elkötők vagy rojtok). Ha ringlis függönyöd van, akkor a ringlis részt a mosózsák sarkában összekötve rögzítsd, különben a függönyanyag mosás közben megsérülhet. A mosózsák használata gépi mosásnál minden esetben ajánlott.

Amennyiben a mosógéped 4-5 kg ruha mosására alkalmas, akkor függönynél maximum 15 m2 tisztítása biztonságos. A mosást mindig 30 fokos vízhőmérséklet mellett, kímélő programon végezd, és speciális függönymosószert, esetleg kímélő mosószert használj (az optikai fehérítőt lehetőleg mellőzd, vagy csak teljesen fehér függöny estében alkalmazd).

A mosási idő sose haladja meg a 25 percet, arra viszont mindig figyelj oda, hogy a mosószer maradéktalanul távozzon az anyagból – ha szükséges többször is öblítsd át! A centrifugálás csak alacsony fordulaton, rövid ideig ajánlott. Ezután a függönyt felakasztva szárítsd – így elkerülheted a gyűrődések kialakulását.

Függönyök mosása (kézi)

Kézi mosás esetén a függönyt először hideg vízben öblítsd át, majd ezt követően a mosást kézmeleg vízben (körülbelül 30 fokon) függönymosó folyadékkal, illetve kímélő mosószerrel végezd. Mosószeres áztatás közben többször, finoman nyomkodd át az anyagot, de figyelj rá, hogy semmi esetre se dörzsöld.

A mosást követően többször, hideg vízben öblítsd ki, amíg a mosószer teljesen ki nem jön a függönyből. Csepegtetés után a gépi mosáshoz hasonlóan felakasztva hagyd száradni.

Függönyök vasalása

Attól függetlenül, hogy milyen típusú anyagról van szó, mindenképpen kímélő mosást alkalmazz. A tisztítást követően (a még nedves függönyből) a benne maradt gyűrődést alacsony hőfokra állított vasalóval távolíthatod el.

Nyomott mintás függönyök

Nyomott mintás függönyöket kizárólag kézzel és függönymosó folyadékkal, illetve kímélő mosószerrel szabad mosni, ami nem tartalmaz színélénkítő adalékot.

A függönyökön található szimbólumok magyarázata

Mosás
A függönyök mosása kézzel és mosógéppel is lehetséges.
Kézi mosás
Kizárólag kézzel, maximum 30 fokos vízben, óvatosan dörzsölve mosható.
30 fokos kímélő mosás
Kézi vagy gépi mosásra is alkalmas a megadott maximális (30) hőfokon.
Nem mosható
A függöny speciális tisztítást igényel. Ha szükséges, tisztítóba kell vinni.
Fehérítő tartalmú mosószerek mellőzése
A klór tartalmú mosószerek és fehérítők használata nem megengedett.
Kímélő vasalás
Gőzölős vasaló használata (alacsony hőfokon) engedélyezett.
Száraz tisztítás
A függöny kizárólag tisztítóban, száraz tisztítással frissíthető fel.
Szárítógép használata
Tilos mosógépben centrifugálni, és a szárítógép alkalmazása is kerülendő.

Legyen egyedi!

A TTL szaküzletekben a széles választék mellett teljesen szabadjára engedheted a fantáziád! Tapasztalt varrónőink segítségével a kiválasztott függönyt rövid határidővel, kedvező áron, az elképzeléseidhez igazodva készítjük el – hogy az új dekorelem ne csak funkcionális célokat szolgáljon, hanem otthonod valódi ékkövévé váljon.
Érdeklődj a részletekről!
Kedvező Ár
Termékkategóriától függetlenül kínálatban és ár-érték arányban egyaránt a legjobbat nyújtjuk a keleti országrészben.
Széles választék
1100 m2-es bemutatótermeinkben több ezer terméket és kiegészítőt testközelből vehetsz szemügyre.
Megbízható forrás
Minden árucikket közvetlenül a gyártótól rendelünk meg, ezért a kifogástalan minőséget garantálni tudjuk.
Minden egy helyen
A TTL Magyarország áruházaiban a munkálatokhoz szükséges kiegészítőket és szakembereket is megtalálod.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Értesülj elsőként a legfrissebb hírekről és az aktuális kedvezményekről!
Név
Adatvédelem(Kötelező)
TTL Debrecen
Hétfő - Péntek: 9:00 - 18:00
Szombat: 9:00 - 15:00
Vasárnap: Zárva
webshop
INFORMÁCIÓ
TTL Miskolc
Hétfő - Péntek: 9:00 - 18:00
Szombat: 9:00 - 15:00
Vasárnap: Zárva
menucross-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram