VÁSÁROLD MEG A KISZEMELT TERMÉKEKET MOST AKÁR 20% KEDVEZMÉNNYEL! SZŐNYEGEK
TTL Magyarország
TTL Debrecen
4031 Debrecen, Balmazújvárosi út 6/c
+36 20 535 2435
TTL Miskolc
3516 Miskolc, Pesti út 15.
+36 20 535 2296

Szőnyegek

Hasznos tudnivalók és tanácsok

Ideális választás allergiások számára

A házi porra allergiások számára – a közhiedelemmel ellentétben – a szőnyegpadló jobb megoldás, mint bármely keményburkolat, hiszen a szoba levegőjének jelentős portartalmát képes megkötni. Különösen alkalmasak erre a rövidszálú, velúr típusú szőnyegek.

A német GuT-Siegel laboratórium károsanyag mérései alapján heti kétszeri porszívózás mellett a szálló házi por minimálisra csökkenthető (az allergiások számára ideális pórszívónak forgókefét és mikro szűrőket is tartalmaznia kell).

Csökkenti a balesetveszélyt

A szőnyegpadló jelentősen csökkenti a balesetek kialakulásának a kockázatát – nagyobb lépésbiztonságot ad és minimalizálja a csúszásveszélyt –, ezért idősek és gyermekek számára is ideális választás lehet.

Tompítja a zajt

A textil alapanyagok képesek jelentősen csökkenteni otthonod vagy munkahelyed zajszintjét – a lépészaj akár 30 decibellel is csökkenthető. A szőnyegpadló hangelnyelő képessége elsősorban a puhaságától és a szálmagasságától függ.

Kíméli az izmokat és az ízületeket

A puha és rugalmas szőnyeg az ízületeket és az izmokat egyaránt kíméli, ezért orvosok is ajánlják – gyakori mezítlábas használat mellett felér egy reflexológia masszázzsal. Minél magasabb és tömöttebb szálakkal rendelkezik egy szőnyeg, annál magasabb a komfortértéke, és annál intenzívebben gondoskodik a fent említett hatásokról.

Padlószőnyegek típusaI

Hurkolt szőnyegek

A felülete zárt hurkolással készül. Rendkívül tartós, nagyon ellenálló és könnyen tisztítható. Anyaga lehet gyapjú vagy műszál, de előfordul belőle kevertszálas is. A helyiségnek kellemes hangulatot és melegséget kölcsönöz.

Velúr szőnyegek

Magas minőségű alapanyagból készül. A szál sűrűségétől és magasságától függően kiemelkedő komfortérzetet biztosít, tapintása a legfinomabb bársonnyal is vetekedhet.

Allergiások számára több típusa is ajánlott, mivel a szálsűrűségének köszönhetően a port már a felületén megköti, így az nem jut be a szálak közé. Legtöbb típusa antibakteriális, impregnált és folttaszító.

Padlószőnyegek tisztítása

PADLŐSZŐNYEGEK SZÁRAZ TISZTÍTÁSA

A szennyeződések felhalmozódásának elkerülése érdekében a szőnyegpadlókat rendszeres porszívózással – minimum hetente egyszer – át kell tisztítani.

PADLÓSZŐNYEGEK NEDVES TISZTÍTÁSA

Elvégezhető szivaccsal vagy kefével, de nagyobb tereknél ajánlott vizes szőnyegtisztító gépet alkalmazni. Mosószeres tisztítás után annyiszor kell tiszta vízzel a szőnyeget átöblíteni, amíg a tisztítószer teljesen ki nem jön a szőnyegből. Nedves tisztítás után legalább 12 óra száradási időre kell számítani.

A szőnyegeken található szimbólumok magyarázata

Hozzád igazítjuk!

A TTL szaküzletekben teljes mértékben az elképzelésedhez igazítjuk a kiválasztott szőnyeget. Nem számít, hogy hagyományos-, futó- vagy padlószőnyegre esik a választásod, szakembereink kedvező áron, rövid határidővel készre szegik Neked.
Érdeklődj a részletekről!
Kedvező Ár
Termékkategóriától függetlenül kínálatban és ár-érték arányban egyaránt a legjobbat nyújtjuk a keleti országrészben.
Széles választék
1100 m2-es bemutatótermeinkben több ezer terméket és kiegészítőt testközelből vehetsz szemügyre.
Megbízható forrás
Minden árucikket közvetlenül a gyártótól rendelünk meg, ezért a kifogástalan minőséget garantálni tudjuk.
Minden egy helyen
A TTL Magyarország áruházaiban a munkálatokhoz szükséges kiegészítőket és szakembereket is megtalálod.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Értesülj elsőként a legfrissebb hírekről és az aktuális kedvezményekről!
Név
Adatvédelem(Required)
TTL Debrecen
4031 Debrecen, Balmazújvárosi út 6/c
+36 20 535 2435
Hétfő - Péntek: 9:00 - 18:00
Szombat: 9:00 - 15:00
Vasárnap: Zárva
TTL Miskolc
3516 Miskolc, Pesti út 15.
+36 20 535 2296
Hétfő - Péntek: 9:00 - 18:00
Szombat: 9:00 - 15:00
Vasárnap: Zárva

ÜNNEPI NYITVATARTÁS

DECEMBER 05. - 10:00-16:00
DECEMBER 12. - 10:00-16:00
DECEMBER 19. - 10:00-16:00
DECEMBER 24-26. ZÁRVA
DECEMBER 31. ZÁRVA
JANUÁR 1-2. ZÁRVA
TTL Magyarország – TTL Debrecen, TTL Miskolc © 2022 Minden jog fenntartva | Adatkezelési szabályzat | Nyereményjáték szabályzat
Készítette:
menucross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram