Színválasztás kisokos – Így hatnak ránk a különböző árnyalatok

A színeknek erejük van! A lakást díszítő kiegészítők beszerzésekor erről hajlamosak vagyunk megfeledkezni, és általában egyszerűen az alapján döntünk, hogy melyik árnyalatok állnak közel az ízlésünkhöz. A vásárlás így is eredményes lehet, viszont nem árt tisztában lenni, hogy egy-egy szín milyen hatást válthat ki a szemlélőjéből.

Hogy megkönnyítsük a színválasztást, készítettünk egy rövid összefoglalót a szakáruházainkban leggyakrabban keresett árnyalatok hatásairól.

Tudatos színválasztás – Hogy ne csak az ízlésedre hagyatkozz

Kék - Klasszikus, nyugalmat árasztó szín, ami elősegíti az ellazulást, növeli a koncentrációt és fokozza a termelékenységet. Bizonyítottan segít az alvászavar kezelésében, ezért hálószobákban tökéletes választás lehet.

Az AS - 375358 szövetmintás tapéta világos, szürkéskék árnyalatával a hálószoba méretétől függetlenül képes modern, mégis meghitt és otthonos érzést teremteni.

Színválasztás kisokos - TTL

Vörös - Melegséget sugárzó, erőt, szenvedélyt és energiát árasztó árnyalat, hatásának érvényesüléséhez viszont térre van szükség. Óvatosan kell bánni a használatával, mert túlbútorozott helyiségeknél rendetlenség hatását keltheti, félelmet és dühöt válthat ki.

A Continental szennyfogó szőnyeg bordó árnyalatával, a bejárati ajtónál elhelyezve nemcsak a figyelmet, hanem a „beszökni készülő” szennyeződéseket is megragadja. Különleges polyamid anyagának köszönhetően védelmet nyújt a kintről behurcolt kosszal és nedvességgel szemben.

Színválasztás kisokos - TTL

Zöld - A kékhez hasonlóan nyugalmat árasztó, harmóniát teremtő szín – nem véletlenül használják kórházakban és orvosi rendelőkben. Kiváló választás azokban a helyiségekben, ahol a feltöltődés megélése a cél (az erőteljes zöld árnyalat túlzott aktivitásra serkenthet, ezért érdemes vele óvatosan bánni).

A Sardis futószőnyeget egy hosszú folyosón vagy egy meredek lépcsősoron elhelyezve becsempészhetsz egy darabka természetet az otthonodba. A pázsitszerűen elterülő kiegészítő harmóniát teremtve dobja fel a fehérre mázolt helyiségeket.

Színválasztás kisokos - TTL

Sárga - Ezt a színt az optimizmussal és az energiával társítjuk. Megragadja a figyelmet, élesíti a memóriát és serkenti a gondolkodást. Szinte bárhol jól mutat, de hatását tekintve elsősorban dolgozószobákban vagy tárgyalóhelyiségekben érdemes alkalmazni.

A mustársárga sötétítő dekor függöny a szürkés-barnás helyiségek ideális kiegészítője. Energiát áraszt, ezzel a tulajdonságával pedig akár a legkomorabb helyiséget is fel tudja pezsdíteni. A hőtaszító és fényzáró kiegészítő dolgozószobáknak, hálószobáknak és nappaliknak egyaránt ékes darabja lehet.

Színválasztás kisokos - TTL

Barna - Bensőséges, természetközeli hatást sugall. Minden árnyalata nyugalmat sugároz, de túlzott használata szomorú, depresszív gondolatokat válthat ki. Elsősorban dolgozószobákban vagy étkezőkben javasoljuk a használatát.

A mélybarna árnyalatú Clayborne tölgy vízálló laminált padló tág, világos helyiségekbe lehet ideális választás, ahol a sötét szín teljes mértékben képes érvényesülni. A BinylPRO vízálló padlóburkolat különleges kialakításának köszönhetően akár konyhában vagy fürdőszobában is megállja a helyét.

Színválasztás kisokos - TTL

Színes tapétákat, függönyöket vagy padlóburkolatokat keresel? TTL!

Bízunk benne, hogy színválasztás kisokosunk elolvasása után körvonalazódott benned, mire van szükséged. Ha szeretnél elveszni a padlóburkolatok, tapéták, függönyök, karnisok és egyéb kiegészítők világában, akkor látogass el online bemutatótermünkbe (KATTINTS IDE), vagy keresd fel személyesen a TTL szakáruházakat (KATTINTS IDE), ahol felkészült és tapasztalt munkatársaink nemcsak a megfelelő színek kiválasztásában, hanem a kiegészítők igényeidhez igazításában is tudnak segíteni.

Kedvező Ár
Termékkategóriától függetlenül kínálatban és ár-érték arányban egyaránt a legjobbat nyújtjuk a keleti országrészben.
Széles választék
1100 m2-es bemutatótermeinkben több ezer terméket és kiegészítőt testközelből vehetsz szemügyre.
Megbízható forrás
Minden árucikket közvetlenül a gyártótól rendelünk meg, ezért a kifogástalan minőséget garantálni tudjuk.
Minden egy helyen
A TTL Magyarország áruházaiban a munkálatokhoz szükséges kiegészítőket és szakembereket is megtalálod.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Értesülj elsőként a legfrissebb hírekről és az aktuális kedvezményekről!
Név
Adatvédelem(Kötelező)
TTL Debrecen
Hétfő - Péntek: 9:00 - 18:00
Szombat: 9:00 - 15:00
Vasárnap: Zárva
webshop
INFORMÁCIÓ
TTL Miskolc
Hétfő - Péntek: 9:00 - 18:00
Szombat: 9:00 - 15:00
Vasárnap: Zárva
menucross-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram