Sötétítő és fényzáró függöny – Több van bennük, mint gondolnád!

Biztosítson teljes sötétséget, és zárja el az utat a kíváncsiskodó tekintetek elől – ha az ideális sötétítő vagy fényzáró függöny kiválasztását tűzted ki célul, teljesen jogosan merülnek fel benned ezek az elvárások. A jó hír az, hogy nyugodtan lehetsz egy kicsit telhetetlenebb. Az ablakok elé akasztott vastag drapériák ennél sokkal többet képesek nyújtani számodra. Csak meg kell találnod a megfelelő darabokat.

Bizonyára te is arra törekszel, hogy a lakásodba belépő embereket az otthonosság érzése kerítse hatalmába. Ennek a hatásnak az eléréséhez nem lehet tételesen felsorolni, hogy mire van szükséged, de az biztos, hogy a falaknak, a padlóburkolatoknak, a szőnyegeknek, a bútoroknak és a különböző lakást díszítő elemeknek kiemelt szerep jut. Lakásdekoráló mivoltukban ezen a ponton kerülnek képbe a sötétítő és fényzáró függönyök is.

Sötétítő vagy fényzáró függöny – Van különbség?

Igen. Még az elején fontos tisztázni, hogy a sötétítő és a fényzáró (blackout) függöny nem ugyanaz. Van közöttük egy nagyon fontos különbség: a blackout egy speciális szövési technikával készült textil, így a hagyományos sötétítőkhöz képest hatékonyabban zárja ki a fényt és a hőt a lakásból. Az elsődleges szerepüket tehát eltérő hatékonysággal töltik be, esztétikai szempontból viszont ugyanazt a hatást képesek kiváltani.

Fényzáró függöny - TTL

Helyiségenként eltérő szempontokat érdemes érvényesíteni

Teljesen más a helyzet, ha a konyhába, a nappaliba, a gyerekszobába vagy a hálószobába keresel egy dekoratív kiegészítőt az ablakaid elé. A konyhába és az étkezőbe (ahova elsősorban tényleg csak dekorációs céllal vásárolsz) az átlátszó és a félig átlátszó (organza, voile, sabla, tüll, esetleg batiszt vagy muszlin) függönyökben érdemes gondolkodnod.

Fényzáró függöny - TTL

Egy étkezőbe például az elegáns AMY, egy konyhába pedig a játékosabb mintázatú PÖTTYÖS fényáteresztő függöny is ideális választás lehet.

Nappaliba, fürdő-, gyerek- és hálószobába (a fényáteresztő függöny mellé) a vastagabb anyagok, mint például a szatén, a zsenília, a bársony vagy a selyem lehetnek a célravezetők.

Fényzáró függöny - TTL

Nappaliba az ANTONIUS, hálószobába a HOYA, gyerekszobába pedig a FOREST sötétítőt például nyugodt szívvel tudjuk ajánlani.

Sötétítő vagy fényzáró függönyökkel az aktuális évszak hangulatát is becsempészheted az otthonodba

A falakkal vagy a padlóburkolatokkal ellentétben a függönyök színét és mintázatát bármikor – ráadásul pillanatok alatt – a hangulatodhoz, az aktuális ünnepnaphoz vagy akár az évszakhoz is igazíthatod. Ez az egyik legegyszerűbb módja, hogy költséghatékony módon, teljesen új köntösbe öltöztesd az otthonod. A BASTIA fényzáró függöny termékcsalád segítségével például minden évszakhoz találhatsz ideális választást:

Fényzáró függöny - TTL

A BASTIA-702 szürkéskék árnyalatával a telet, az élénkzöld BASTIA-611 a tavaszt, a napsárga BASTIA-202 a nyarat, a BASTIA-315 világosbarna színével pedig az ősz hangulatát idézi meg az otthonodban.

Ha sötétítő vagy fényzáró függöny vásárlás, akkor TTL!

Szeretnél elveszni a függönyök, karnisok és egyéb kiegészítők világában? Akkor látogass el online bemutatótermünkbe (KATTINTS IDE), vagy keresd fel személyesen a TTL szakáruházakat (KATTINTS IDE), ahol felkészült és tapasztalt munkatársaink nemcsak a megfelelő sötétítő vagy fényzáró függöny kiválasztásában, hanem a kiegészítő igényeidhez igazításában is tudnak segíteni.

Kedvező Ár
Termékkategóriától függetlenül kínálatban és ár-érték arányban egyaránt a legjobbat nyújtjuk a keleti országrészben.
Széles választék
1100 m2-es bemutatótermeinkben több ezer terméket és kiegészítőt testközelből vehetsz szemügyre.
Megbízható forrás
Minden árucikket közvetlenül a gyártótól rendelünk meg, ezért a kifogástalan minőséget garantálni tudjuk.
Minden egy helyen
A TTL Magyarország áruházaiban a munkálatokhoz szükséges kiegészítőket és szakembereket is megtalálod.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Értesülj elsőként a legfrissebb hírekről és az aktuális kedvezményekről!
Név
Adatvédelem(Kötelező)
TTL Debrecen
Hétfő - Péntek: 9:00 - 18:00
Szombat: 9:00 - 15:00
Vasárnap: Zárva
webshop
INFORMÁCIÓ
TTL Miskolc
Hétfő - Péntek: 9:00 - 18:00
Szombat: 9:00 - 15:00
Vasárnap: Zárva
menucross-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram