Sávroló kisokos: miben más, és kiknek ajánljuk?

Nyáron az ablaküvegen keresztül rengeteg hő jut be az otthonunkba. Ilyenkor senki se vágyik arra, hogy a tűző nap sugarai a falakat is perzseljék. Ma már szerencsére számos árnyékoló közül választhatunk: kezdve a sötétítő függönytől, a redőnyön és reluxán át a thermo vagy sávrolóig bőségesen van miből szemezgetni.

A számunkra legmegfelelőbb árnyékolástechnikai eszköz beszerzése előtt azonban érdemes pár szempontot figyelembe venni: komfortérzetünk növelésének elengedhetetlen része egy árnyékoló beszerzése? Fontos nekünk, hogy akár nappal is pihenhessünk? Segítse a már beépített klíma optimális működését?

A hagyományos redőny és a sávroló közti különbség

Mivel minden embernek mások az igényei, így nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy ez vagy az a választás a kézenfekvőbb. A személyre szabott igényekhez igazodnak az árnyékolástechnikai megoldások egyes típusai, hiszen nem mindegy, mire vágyunk: teljes sötétséget szeretnénk (ami pl. migrén esetén kiváló lehet), vagy elég egy enyhe fényáteresztés? Egyéb funkciókkal is rendelkezzen, legyen mondjuk hőszigetelő? Ha sávrolót vásárolunk, akkor tisztában kell lennünk azzal, hogy teljes fényzárásra nem számíthatunk. A legtöbb redőnnyel ellentétben a sávroló még teljesen zárt állapotban is beenged némi fényt, azonban éppen annyira képes besötétíteni, hogy szemünket ne zavarja a beáramló napfény.

Sávroló kisokos: miben más, és kiknek ajánljuk? - TTL

Mi az, amiben más a sávroló?

A sávroló az egyik legmodernebb választás, felszerelése könnyedén és gyorsan, különösebb technikai tudás nélkül, saját kezűleg is megoldható.

Dekoratív megjelenése és jellegzetes fényhatása egyértelműen megteremti az idilli hangulatot. Hangsúlyos kiegészítője otthonunknak, ám mégsem túlzó, kiválóan be lehet illeszteni a korszerű, de akár a visszafogottabb stílusirányzatokkal rendelkező lakásokba is.

Legfőbb jellegzetessége, hogy kettős funkcióval rendelkezik. Neve utal a működésére: két vízszintes, sávokban csíkozott textil fut egymás előtt. A sávokat a sötétítő és a fényáteresztő csíkok váltakozása adja meg. Mozgatásakor a beáramló fényt tudjuk szabályozni, egy roló szerkezettel pedig helyettesíthetjük a fényáteresztő és a sötétítő függöny funkciót.

A TTL kínálatában többféle roló is kapható, amelyek felszerelése kifejezetten egyszerű és gyors.

A sávrolók többféle minőségben Comfort, Prémium és Exkluzív kivitelben, többféle színben és nagy méretválasztékban érhetők el, melyekből kiválaszthatod a lakásod stílusához leginkább passzolót. Különféle elérhető méretezéseinek hála, nálunk biztosan megtalálod az igazit!

Sávroló kisokos: miben más, és kiknek ajánljuk? - TTL

Na, de hogyan is kell felszerelni a sávrolót?

  • Első lépésként a megfelelő helyet kell kiválasztani. A termékek mindegyike felfüggeszthető az ablakkeretre, a keret fölé a falra vagy a mennyezetre is. Az optimális hely kiválasztásánál azonban érdemes figyelembe venni azt, hogy ne legyenek kiálló részek, amelyek akadályozhatják a roló le- és fölengedését, mint pl. az ablakkilincs.
  • Ezt követően a kiválasztott helyre szereljük fel fúró és szintező használatával a konzolokat. Amennyiben a mennyezetre tervezzük a rolót, először az ablakkeret közepét mérjük be, és ahhoz viszonyítva jelöljük be az első és a második konzol helyét.
  • Ha a konzolok a helyükön vannak, jöhet a szövet rögzítése is. Fontos, hogy a szövetnek az ablak felőli oldalon kell fel- és legördülnie, ezért mindig gondosan ellenőrizni kell, hogy a láncos mechanizmus melyik oldalt található. A szövetet vízszintesen a roló öntapadós csíkjához kell szorítani, majd mindkét kéz segítségével feltekerni.
  • Utolsó lépésként a görgő rúdját először a láncos felhúzót tartalmazó konzolba, majd a másodikba kell helyezni.

Kiknek érdemes sávrolót választani?

Mivel egyszerűen felszerelhető és karbantartása sem igényel sok odafigyelést, így a mai modern életvitellel rendelkező embereknek igazi megváltás lehet egy sávroló beszerzése. Kedvező ára miatt egyre népszerűbb választásnak bizonyul, ráadásul sokféle alapanyag, szín, textúra áll rendelkezésre, így mindenki saját stílusához igazítható.

Kiváló szigetelést biztosít, ráadásul még nyáron, a legnagyobb melegben is képes néhány fokkal hűvösebben tartani otthonunkat – így aki nem tolerálja túl jól a meleget, azoknak szintén hasznos lehet.

Nem csupán praktikussági szempontból jó választás, dekoratív kialakítása miatt nagyszerű kiegészítője lehet lakásunknak hosszú évekre.

A TTL kínálatában sávroló, thermo roló és mini verziók közül is válogathatsz. Tekintsd meg ajánlatainkat, és válaszd azt, amelyik hozzád a leginkább passzol!

Kedvező Ár
Termékkategóriától függetlenül kínálatban és ár-érték arányban egyaránt a legjobbat nyújtjuk a keleti országrészben.
Széles választék
1100 m2-es bemutatótermeinkben több ezer terméket és kiegészítőt testközelből vehetsz szemügyre.
Megbízható forrás
Minden árucikket közvetlenül a gyártótól rendelünk meg, ezért a kifogástalan minőséget garantálni tudjuk.
Minden egy helyen
A TTL Magyarország áruházaiban a munkálatokhoz szükséges kiegészítőket és szakembereket is megtalálod.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Értesülj elsőként a legfrissebb hírekről és az aktuális kedvezményekről!
Név
Adatvédelem(Kötelező)
TTL Debrecen
Hétfő - Péntek: 9:00 - 18:00
Szombat: 9:00 - 15:00
Vasárnap: Zárva
webshop
INFORMÁCIÓ
TTL Miskolc
Hétfő - Péntek: 9:00 - 18:00
Szombat: 9:00 - 15:00
Vasárnap: Zárva
menucross-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram