Padlószőnyeg gyerekszobába? Mutatjuk az előnyeit!

Az ideális padlóburkolatot keresitek a gyermek hálószobájába? A lehetőségek mérlegelésekor számos jellemzőt érdemes figyelembe vennetek: a padló minősége, megjelenése, tapintása és textúrája mind befolyásolja, hogy a gyermek hogyan érzi magát a saját kis birodalmában.

A padlószőnyeg gyerekszobába opciót eddig még nem vettétek fontolóra? Nos, akkor nem árt, ha elolvasod cikkünket, és csak azután hozzátok meg a végső döntést!

Azzal nyilván te is tisztában vagy, kedves olvasó – főleg, ha már van legalább egy gyermeked –, hogy a picik különösen sok időt töltenek a padlón. Éppen ezért egy gyerekbarát padlószőnyeg kiválasztása a tartósság és a kényelem együttes erejével csodákat képes tenni a lakásban!

Tipegő gyermekek tompított hangerőn

A gyerekszobában lévő padlószőnyeg egyik legnagyobb előnye, hogy egy bizonyos szintig hangszigetelőként szolgál. Segít csökkenteni a környezeti zajok egy részét, mint például a gyerekek rohangálását, taposását és ugrálását. A szigetelő szőnyegréteg különösen akkor lehet hasznos, ha a gyermekszoba az emeleten található.

Milyen elvárásoknak feleljen meg egy padlószőnyeg?

A kisgyerekek így vagy úgy, de rendetlenséget fognak csinálni – ezzel valószínűleg nem mondunk újat. Kíváncsi természetükből fakad, hogy a világ felfedezése közben számos oda nem illő folt és piszok keletkezhet mikrokörnyezetükben.

Ha azt szeretnéd, hogy szőnyeged tartósan megőrizze minőségét és színét, egyértelműen olyan darabra lesz szükséged, amely foltálló és könnyen tisztítható. A polipropilén, illetve polyamid szőnyegek egyszerűen tisztíthatók, és magas szintű védelmet nyújtanak. Rendkívüli tartósságuknak köszönhetően évekig biztosítják a padló időtállóságát, ráadásul, mivel kevés statikus elektromosságot generálnak, tökéletesek lehetnek kisgyermekek szobájába is.

A TTL kínálatában számos padlószőnyeget találsz, melyek megfelelnek a fenti kritériumoknak!

Padlószőnyeg gyerekszobába - TTL

Színkavalkád vagy visszafogottság?

A tökéletes szín megtalálása leginkább az egyéni preferenciától és a gyermek személyiségétől függ, de nem árt praktikusság szempontjából sem megvizsgálni a kérdést.

A sötétebb árnyalatok persze jobban elrejtik az apróbb foltokat, de kissé zord megjelenést kölcsönözhetnek egy olyan helyiségnek, amely tele van színes, vidám játékokkal és bútorokkal.

A gyerekeket természetesen vonzzák az élénk, vibráló színek, ezért ne félj valami merészebb darabot választani! Ha viszont hosszú távon is megőriznéd a szőnyeg eredeti színét, és tartasz a gyakori tisztítástól, akkor érdemes lehet egy visszafogottabb árnyalatot választani, amit a szoba berendezésével tehetsz hangulatossá.

Extra tipp: az új szőnyeg esetleges „illata” érzékenyen érinthet egyeseket, így érdemes a telepítés után legalább három napig jól szellőztetni a helyiséget, és várni a helyiség belakásával. A szőnyegfelhelyezés utáni azonnali tisztítás is sokat segíthet!

Egy padlószőnyeg gyerekszobába tehát számos előnnyel bír más padlótípusokkal szemben:

 • Puha, kellemes tapintású.
 • Tompítja a lépéseket.
 • Csúszásmentes felületet, valamint
 • magasabb hőérzetet biztosít.
 • Segíti a helyiség szigetelését.
 • Számtalan színben és mintában megvásárolható.
 • Megfizethető áron elérhető kínálatunkban!
Padlószőnyeg gyerekszobába - TTL

Akad viszont néhány dolog, amelyeket nem árt mérlegelned, mielőtt beruházol az általad kinézett darabba.

 • Vedd figyelembe a szoba karakterét, és azt, hogy milyen hangulatot szeretnél teremteni gyermeked számára!
 • Válassz olyan stílust, amely illeszkedik a gyermek életkorához és személyiségéhez!
 • Keress antisztatikus bevonattal ellátott szőnyeget, hogy elkerüld a statikus elektromosságot! A polipropilén, illetve polyamid szőnyegek ebben a legjobb segítőid lesznek.
 • Győződj meg róla, hogy foltálló darabba fektetsz, hogy a későbbiekben kezelni tudd az elkerülhetetlen szennyeződéseket!
 • Ügyelj arra, hogy elég puha legyen ahhoz, hogy ráülhessen, ráfeküdhessen gyermeked, és ne sértse meg a térdét, amikor kúszik-mászik rajta!
 • Ellenőrizd, hogy nem tapad-e bele az anyagba olyan irritáló anyag (pl. háziállatszőr), amely allergiát válthat ki gyermekednél!

Mint láthatod, kedves olvasó, egy padlószőnyeg a gyerekszobába épp olyan jó ötlet lehet, mint a lakás bármely más részébe. Mindössze néhány egyszerű pontot átgondolva kiválaszthatod a pici számára azt a darabot, amellyel élete első éveit gondtalanul, játékosan, boldogan töltheti.

ALLERGIA-STOP

A padlószőnyeg megköti a port és nem engedi, hogy belélegezzük. A légúti problémák esetében nagyon fontos a megfelelő padlóburkolat kiválasztása. Az a széleskörű vélemény, miszerint a keménypadló (pl. járólap) alkalmasabb az allergiásoknak, többé már nem állja meg a helyét. A padlószőnyeg alkalmazása csökkenti a szállópor belégzésének kockázatát!

*Kivonat a DAAB (Német Allergia és Asztmaszövetség) megbízásából készült tudományos kutatási eredményéből.

Kedvező Ár
Termékkategóriától függetlenül kínálatban és ár-érték arányban egyaránt a legjobbat nyújtjuk a keleti országrészben.
Széles választék
1100 m2-es bemutatótermeinkben több ezer terméket és kiegészítőt testközelből vehetsz szemügyre.
Megbízható forrás
Minden árucikket közvetlenül a gyártótól rendelünk meg, ezért a kifogástalan minőséget garantálni tudjuk.
Minden egy helyen
A TTL Magyarország áruházaiban a munkálatokhoz szükséges kiegészítőket és szakembereket is megtalálod.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Értesülj elsőként a legfrissebb hírekről és az aktuális kedvezményekről!
Név
Adatvédelem(Kötelező)
TTL Debrecen
Hétfő - Péntek: 9:00 - 18:00
Szombat: 9:00 - 15:00
Vasárnap: Zárva
webshop
INFORMÁCIÓ
TTL Miskolc
Hétfő - Péntek: 9:00 - 18:00
Szombat: 9:00 - 15:00
Vasárnap: Zárva
menucross-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram