Különleges tapéta akció – Papír vagy vlies anyagot válasszunk?

A megfelelő tapéta kiválasztása elsőre nem tűnik bonyolult feladatnak, ám ha jobban beleássuk magunkat a rejtelmeibe, láthatjuk, hogy igenis sok múlik az igazi megtalálásán. Otthonunk mely részébe tegyük? Milyen legyen a szín, mintha, illetve az anyagát tekintve mit szeretnénk? A papír vagy a vlies a számunkra megfelelő? Egyáltalán mit tud az egyik, és mit a másik?

Hagyományos és megbízható: a papír tapéta

Azzal valószínűleg senkinek sem mondunk újat, hogy a papír tapéta az egyik legrégebbi termék a piacon, azonban ennek ellenére – vagy éppen ezért – továbbra is töretlen népszerűségnek örvend.   

„Felépítését” tekintve egy- vagy kétrétegű papírból áll, amely lehet dombornyomott, nyomtatott vagy gyűrött, súlya szerint pedig lehet könnyű, közepes és nehéz. A családi otthonokban közkedvelt választások, hiszen számtalan élénk, vagy épp visszafogott színben kaphatóak, megjelenésükkel pedig rendkívül dekoratívvá tudnak varázsolni egy-egy helyiséget.

Tapéta akció - TTL

Abban az esetben, ha a papír alapú tapétára esne a választásunk, egy dologra fontos odafigyelni: magas páratartalmú helyiségekben vagy repedezett falakon nem szerencsés elhelyezni, ezért érdemes kerülni például a konyhát vagy a fürdőszobát.

Előnyei: 

  • Alacsony ár.
  • Könnyen ragasztható olyan falra is, amiről esetleg más anyagú tapéta leválna.

A TTL weboldalán most rendkívül kedvező áron válogathatsz papír anyagú tapétáink közül!

A modern és újszerű választás: a vlies tapéta

A vlies tapéta préselt cellulózból és szintetikus, szabálytalanul elrendezett szálakból készült, nem szövött rostokból áll, amely kialakításának hála képes tartósan megőrzi formáját. Bármely családi otthonban kitűnő választás lehet egy vlies verzió, mert képes ellenállni a külső behatásoknak, illetve a kisebb szennyeződéseket, koszt könnyedén le lehet törölni akár egy nedves ruha segítségével is.

A hagyományos papír és vlies típusú tapéták között az alapvető különbség a hordozóban rejlik, hogy milyen szövetre visszük fel az adott anyagot.

Légáteresztő anyag lévén a penész szóba sem jöhet felhelyezése után – használjuk bátran a gyerekszobában is! Árkategóriáját tekintve valamivel magasabb keretek között mozoghat, mint a papír változat, ám egy hosszú távon kifizetődő befektetésről van szó, amelyet minden családi otthon megérdemel.

Soha többé penész!

A penészgombával összefüggő betegségek miatti általános pánik volt az egyik fő oka annak, hogy a 90-es években a tapéta veszített népszerűségéből. A falburkolat önmagában nyilvánvalóan nem okozhat penészesedést, de a gyártók által korábban használt papírhordozók jellege miatt a tapéta nem tudott „lélegezni”, így a gőz bezárva maradt a fal között. Nos, ilyen nem fordulhat elő a vlies tapétával, aminek 100%-ig légáteresztő anyaga meggátolja a penészt.

Tapéta akció - TTL

Könnyen felvihető és eltávolítható

Szerencsére elmúltak már azok az idők, amikor a régi tapéta eltávolításához szükség volt gőzölésre, vagy akár még kaparásra is. Stabil alapfelületen szép eredményt, valamint könnyen felvihető, és ugyanilyen egyszerűen, akár szárazon is lehúzható tapétát garantál a vlies verzió. Felvitelkor elég mindössze a falat bekenni ragasztóval, a tapéta ezt külön nem igényli. Ha egy kevés vízzel összekeverjük a ragasztót, úgy még tartósabb eredményre tehetünk szert.

Könnyedén, akár egy darabban leszedhető a vlies tapéta az adott helyiségben, amivel nem károsítjuk a falat. Javasoljuk hozzá azonban a külön ragasztó beszerzését: leginkább akkor tudjuk egy darabban leszedni, ha a használati útmutató alapján járunk el a ragasztó betekerésekor, ebben az esetben valóban le tudjuk egyben szedni a tapétát.

Előnyei tehát:

  • Rendkívül könnyű felragasztani.
  • Egyszerűen tisztítható.
  • Ellenáll a szennyeződésnek, karcolásnak és a kopásnak.
  • Légáteresztő, így a penészedéstől később sem kell tartani.

A hagyományos papír és vlies típusú tapéták között az alapvető különbség a hordozóban rejlik, hogy milyen szövetre visszük fel az adott anyagot.

A TTL-nél most kivételes akció keretein belül válogathatsz vlies típusú tapétáink között!
Mivel az áruházunkban elérhető tapétáink 95%-a vlies anyag, így biztosak vagyunk benne, hogy te is megtalálod közöttük az igazit!

Hova érdemes vlies tapétát ragasztani?

A vlies tapéta főbb tulajdonságai – például ellenálló anyaga és könnyű karbantartása – különösen a nappaliban vagy gyerekszobában jöhet jól. Az egyszerű ragasztásnak és eltávolításnak köszönhetően, ahogy cseperedik gyermekünk, bármikor megváltoztathatjuk a szoba kinézetét. Hová nem ajánljuk a vlies tapétát? A fürdőszobában és a konyhapult mögött inkább vinyl tapétát érdemes használni!

A tökéletes tapéta egyaránt függhet a személyiségünktől és az életvitelünktől. Egy jól megválasztott tapéta segítségével tágasabbá, megnyugtatóvá vagy éppen merésszé tehetjük az adott helyiséget. Az már csak rajtunk áll, hogy – a fenti érveket is figyelembe véve – a papír vagy vlies anyagot részesítjük-e előnyben.

Kedvező Ár
Termékkategóriától függetlenül kínálatban és ár-érték arányban egyaránt a legjobbat nyújtjuk a keleti országrészben.
Széles választék
1100 m2-es bemutatótermeinkben több ezer terméket és kiegészítőt testközelből vehetsz szemügyre.
Megbízható forrás
Minden árucikket közvetlenül a gyártótól rendelünk meg, ezért a kifogástalan minőséget garantálni tudjuk.
Minden egy helyen
A TTL Magyarország áruházaiban a munkálatokhoz szükséges kiegészítőket és szakembereket is megtalálod.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Értesülj elsőként a legfrissebb hírekről és az aktuális kedvezményekről!
Név
Adatvédelem(Kötelező)
TTL Debrecen
Hétfő - Péntek: 9:00 - 18:00
Szombat: 9:00 - 15:00
Vasárnap: Zárva
webshop
INFORMÁCIÓ
TTL Miskolc
Hétfő - Péntek: 9:00 - 18:00
Szombat: 9:00 - 15:00
Vasárnap: Zárva
menucross-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram