Alakítsd át az otthonod festés, burkolás és tapétázás nélkül!

Hiába alakítunk ki évek vagy évtizedek leforgása alatt egy otthonos környezetet, rendszeresen felbukkan bennünk a frissesség iránti vágy. Új bútorokat, kisebb dekorációs elemeket és használati tárgyakat viszonylag gyakran vásárolunk, nagyobb átalakításokra azonban csak ritkán szánjuk rá magunkat. Mit szólnál hozzá, ha pakolászás, bosszankodás és szakemberek bevonása nélkül, gyorsan érhetnél el látványos változást a lakásodban?

Ha nem szeretnéd nyakadba venni a festéssel, tapétázással vagy burkolással járó kellemetlenségeket, érdemes megfontolnod néhány új függöny beszerzését. Egy dekoratív kiegészítővel nemcsak a beszűrődő fénytől és a kíváncsi tekintetektől óvhatod meg magad, hanem teljesen új köntösbe öltöztetheted az otthonod. Mi mindenre érdemes odafigyelned a választásnál? Függönyvásárlás kisokosunkkal ebben szeretnénk Neked segítséget nyújtani.

Függönyvásárlás kisokos – 10+1 alapszabály

Függönyvásárlás

1. Vásárlás előtt pontosan mérd le, hogy egy-egy helyiségben milyen magassággal kell kalkulálnod. Egy nappaliban vagy egy hálószobában a függöny akkor mutat elegánsan, ha földig ér, egy konyha esetében viszont a földig érő kialakítás helyett a vitrázs lehet célravezető.

2. A bolt felkeresése előtt arra a kérdésre is érdemes választ találnod, hogy mennyire szeretnél fodros végeredményt. Ha sűrű hullámok elérése a cél, a karnis méretéhez viszonyítva másfél-kétszeres szélességgel kell számolnod.

3. Konyhába, étkezőbe és nappaliba (ahova elsősorban dekorációs céllal vásárolsz függönyt) az átlátszó és a félig átlátszó (organza, voile, sabla, tüll, esetleg batiszt vagy muszlin) függönyök lehetnek ideális választások. Ezek a lágy esésű, finom tapintású anyagok képesek még a szűkös helyiségeket is tágassá és fényessé varázsolni.

4. Gyerek- és hálószobába (esetleg nappaliba a fényáteresztő függöny mellé) a vastagabb anyagok, mint például a szatén, a zsenília, a bársony vagy a selyem lehetnek a célravezetők. Ezekben a helyiségekben már nemcsak a dekoráló, hanem az árnyékoló és a kíváncsi tekintetek elől védelmet jelentő funkció is fontos szerepet kap.

Függönyvásárlás
fényáteresztő ringlis függöny étkezőkben, a Jaro sötétítő dekor függöny hálószobában vagy nappaliban lehet ideális választás.

5. A karnisokat az ablakkerettől körülbelül 30 centiméterre érdemes elhelyezned, de akár azzal is elegáns hatást érhetsz el, ha a mennyezethez viszonyítva a lehető legközelebb helyezed el a függönyök rögzítésére szolgáló eszközt.

6. A harmonikus összhatás megteremtése érdekében a szín kiválasztásánál ajánlott figyelembe venni a lakás többi kiegészítőjének az árnyalatait is, mintás függöny vásárlásánál pedig a szoba méretét is szem előtt kell tartani – néhány négyzetméteres helyiséghez kicsi, nagyobb alapterületű szobához egy méretesebb minta passzolhat leginkább. Mindig tartsd észben, hogy hiába mutat valami jól a boltban, ha otthoni környezetben „halálra van ítélve”.

Függönyvásárlás

Egy sötétítő dekor függönnyel teljesen más hangulatot kölcsönözhetsz a szobádnak, ha a beige, a szürke, a bordó vagy a zöld szín mellett teszed le a voksod.
Az apró levélmintákkal díszített Aidiana füles függöny kisebb, a hullámvonalakkal nyomott Tibano lapfüggöny nagyobb terekben érvényesül.

7. Az újonnan vásárolt kiegészítőt függönykarnis vagy függönysín segítségével is rögzítheted. Előbbi fa, műanyag és fém kivitelben is elérhető, a kihúzható, szabadon módosítható modellek pedig szinte bármilyen ablakhoz passzolnak. A függönysín lapfüggönyöknél, valamint olyan esetekben lehet megfontolandó, amikor kevés a távolság az ablak és a mennyezet között.

8. A sötétítő függönyök beszerzése nemcsak a fények és a bámészkodók távoltartása miatt fontos. A sűrű szövésű, vastag anyagok a kintről érkező zajok tompításában és a hideg vagy a meleg hőmérséklet kirekesztésében is a segítségedre siethetnek. Amelyik szobákban ezekre szükséged lehet, a fényáteresztő mellett a sötétítő függönyök felszerelését is érdemes megfontolnod.

9. A függöny felhelyezését megoldhatod bevarrt ringlikkel, felvarrt vagy rejtett fülekkel és kombinált behúzószalag segítségével is. Ha nem szeretnéd magad korlátok közé szorítani, és csak az anyag színe, típusa, mintázata és tapintása alapján szeretnél dönteni, a készfüggönyök helyett keresgélj a szabadon alakítható darabok között, amiknél a rögzítés módja nincs megszabva.

Az első képen függönysín, a másodikon karnishoz rögzített behúzószalag, a harmadikon karnisra felfüggesztett fülek, a negyediken karnisra felhúzott ringlik segítik a függöny rögzítését.

10. A bolt felkeresése előtt érdemes szétnézned az online bemutatótermekben, és kész tervekkel – akár képekkel felvértezve – érkezni a szakáruházba. Így nemcsak a saját, hanem az eladó vagy a varrónő dolgát is megkönnyítheted.

+1 Hogy az új dekorelem ne csak funkcionális célokat szolgáljon, hanem otthonod valódi ékkövévé váljon, fontos, hogy az elképzeléseidhez igazítsd a kiválasztott alapanyagot. Érdemes tehát olyan boltot felkeresned, ahol vállalják az egyéni igények teljesítését.

Ha függönyvásárlás, akkor TTL!

Bízunk benne, hogy a függönyvásárlás kisokosunk elolvasása után körvonalazódott benned, hogy mire van szükséged. Ha szeretnél elveszni a függönyök, karnisok és egyéb kiegészítők világában, akkor látogass el online bemutatótermünkbe (KATTINTS IDE), vagy keresd fel személyesen a TTL szakáruházakat (KATTINTS IDE), ahol felkészült és tapasztalt munkatársaink nemcsak a megfelelő függöny kiválasztásában, hanem a kiegészítő igényeidhez igazításában is tudnak segíteni.

Kedvező Ár
Termékkategóriától függetlenül kínálatban és ár-érték arányban egyaránt a legjobbat nyújtjuk a keleti országrészben.
Széles választék
1100 m2-es bemutatótermeinkben több ezer terméket és kiegészítőt testközelből vehetsz szemügyre.
Megbízható forrás
Minden árucikket közvetlenül a gyártótól rendelünk meg, ezért a kifogástalan minőséget garantálni tudjuk.
Minden egy helyen
A TTL Magyarország áruházaiban a munkálatokhoz szükséges kiegészítőket és szakembereket is megtalálod.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Értesülj elsőként a legfrissebb hírekről és az aktuális kedvezményekről!
Név
Adatvédelem(Kötelező)
TTL Debrecen
Hétfő - Péntek: 9:00 - 18:00
Szombat: 9:00 - 15:00
Vasárnap: Zárva
webshop
INFORMÁCIÓ
TTL Miskolc
Hétfő - Péntek: 9:00 - 18:00
Szombat: 9:00 - 15:00
Vasárnap: Zárva
menucross-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram