VÁSÁROLD MEG A KISZEMELT TERMÉKEKET MOST AKÁR 20% KEDVEZMÉNNYEL!
TTL Magyarország
TTL Debrecen
4031 Debrecen, Balmazújvárosi út 6/c
+36 20 535 2435
TTL Miskolc
3516 Miskolc, Pesti út 88-96.
+36 20 535 2296

A thermo függönyök világa – Így javíthatsz a hőérzeteden gyorsan, könnyedén!

Gondoltad volna, hogy még a legmodernebb, szigetelt ablakok esetében is megvan az esély arra, hogy a kinti levegő beszivárogjon otthonodba? Az ideális hőmérsékletért felelős rendszereknek ilyenkor keményebben kell dolgozniuk, hogy télen melegen, nyáron pedig hűvösen tartsák a belső tereket. Mit tehetsz annak érdekében, hogy növeld a fűtés vagy a hűtés hatékonyságát? Gondolkodtál már egy thermo függöny beszerzésén?

Így működik a thermo függöny

A thermo függöny egy extra szigetelőréteg, amellyel energiahatékonyabbá teheted lakásodat. A mai darabok már többrétegű szövetből állnak, amelyek megakadályozzák, hogy a hűvös téli levegő, vagy épp a nyári forróság az ablakon keresztül bejusson a lakásba.

Ezek az ablak előtt elhelyezkedő vastag, extra szövetrétegek egyfajta „termikus határt” hoznak létre a kinti levegő és az adott helyiség között. Ezáltal a függöny bezárja a hideg vagy meleg levegőt a szövetpanelek közé, és megakadályozza, hogy az elmozduljon a helyiségben. Valójában úgy is fogalmazhatunk, hogy a thermo függönyök „mozgatható szigetelésként” szolgálnak (a szigetelő hatás mellett további nagy előnyük, hogy képesek csillapítani a hangot és blokkolni a fényt is).

Ne feledd: a nyílászárók szerepe abban, hogy mennyi lesz a havi fűtésszámlád, csupán 25–30% körül mozog. Az ablakokat ugyanis úgy tervezik, hogy a fény és a friss levegő valamilyen módon azért bejusson a házakba.

Miért éri meg a thermo függöny mellett letenni a voksunkat?

  • Csökkenthetik az energiafogyasztás egy részét. Bár a fűtési számláidon minden bizonnyal nem fogsz jelentős javulást tapasztalni, előfordulhat, hogy kevésbé kell majd állítgatni a termosztáton, miután felszereled a thermo függönyödet.
  • Enyhíthetik a huzat mértékét, cserébe a forró levegőt is kevésbé engedik be. Gyakran van hűvös a nappalidban? Nyáron szaunának érződik az emeleti hálószobátok? A redőny és egy thermo függöny együttese kiegyenlíthetik az ingadozó hőmérsékletet.
  • Egy thermo függönyt könnyedén, te magad is felrakhatsz, nem szükséges hozzá szakember! Legtöbbször csak néhány egyszerű eszközre van szükség a függönyrudak felszereléséhez: fúróra, csavarhúzóra, csapkeresőre és egy szintezőre. Akár egyedül, akár pároddal közösen, egyszerűen és gyorsan megoldhatjátok a felrakását!
  • Igazán impozáns, dekoratív hangulatot képes teremteni egy jól megválasztott thermo függöny. Ha extra textileket adsz hozzá a választott stílushoz, akkor nagyszerűen személyre szabhatod a saját teredet, és kényelmes otthont teremthetsz, amelyben jól érzed magad.

Mire figyeljünk thermo függöny vásárlásakor?

Mivel manapság már rengeteg fajtából lehet szemezgetni, ezért kihívást jelenthet egy olyan thermo függöny kiválasztása, amely úgy növeli a fűtési és légkondicionáló rendszerek hatékonyságát, hogy közben illeszkedik otthonod esztétikai megjelenéséhez is.

Ha elhatároztad, hogy neked is kell egy ilyen darab, akkor ezekre figyelj oda vásárlás előtt:

  • először is számold össze, hogy mennyi ablakod van a lakásban, és döntsd el, pontosan mely helyiségek hőfokán szeretnél módosítani,
  • maga a függöny minimum 2 db vastag szövetrétegből álljon,
  • az alja érje el teljesen a padlót (ha ez nem történik meg, a levegő kiáramolhat a függönypanel alól),
  • legyen szélesebb, mint az ablakok kerete, hogy teljesen lefedje azokat is.

A TTL-nél kapható „THERMO” hővédő dekorfüggöny 2 rétegből áll – elöl egy sötétítő (masszív bársony), hátul pedig egy hővédő réteg emeli magasabb szintre a hatékonyságát. A függöny alkalmas a szobák elsötétítésére, plusz extra hővédő funkcióval is bír.

Egy thermo függöny ugyan nem fogja megoldani télen a fűtési számláidon szereplő költségek érezhető csökkentését, mégis egy olyan apró segítségről van szó, ami nagyszerű befektetést jelenthet számodra hosszútávon. A legfontosabb, hogy alaposan tájékozódj, és olvass utána az egyes darabok leírásának, hogy biztos lehess benne, az igazit választod ki otthonodba.

Kedvező Ár
Termékkategóriától függetlenül kínálatban és ár-érték arányban egyaránt a legjobbat nyújtjuk a keleti országrészben.
Széles választék
1100 m2-es bemutatótermeinkben több ezer terméket és kiegészítőt testközelből vehetsz szemügyre.
Megbízható forrás
Minden árucikket közvetlenül a gyártótól rendelünk meg, ezért a kifogástalan minőséget garantálni tudjuk.
Minden egy helyen
A TTL Magyarország áruházaiban a munkálatokhoz szükséges kiegészítőket és szakembereket is megtalálod.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Értesülj elsőként a legfrissebb hírekről és az aktuális kedvezményekről!
Név
Adatvédelem(Kötelező)
TTL Debrecen
4031 Debrecen, Balmazújvárosi út 6/c
+36 20 535 2435
Hétfő - Péntek: 9:00 - 18:00
Szombat: 9:00 - 15:00
Vasárnap: Zárva
TTL Miskolc
3516 Miskolc, Pesti út 88-96.
+36 20 535 2296
Hétfő - Péntek: 9:00 - 18:00
Szombat: 9:00 - 15:00
Vasárnap: Zárva
TTL Magyarország – TTL Debrecen, TTL Miskolc © 2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési szabályzat | Nyereményjáték szabályzat
Készítette:
menucross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram