Az árnyék a részletekben rejlik – Hűtsd le lakásod klíma nélkül!

Nyáron kifejezetten nehéz úgy hűvössé tenni a lakást, hogy az egyes helyiségek ne váljanak túl sötétté, illetve, hogy a már-már elviselhetetlenül nagy meleget legjobb tudásunkhoz mérten huzamosabb időre kint is tartsuk.

De milyen lehetőségek állnak ehhez rendelkezésünkre?

Ma már számos alternatíva létezik, melyek mindenki személyi igényére pontosan szabhatók: választhatunk függönyt, redőnyt, rolettát, reluxát és rolót is. Sokan viszont nem tudják, hogy pontosan miben is különböznek ezek a variációk.

Az árnyék a részletekben a rejlik – Hűtsd le lakásod klíma nélkül! - TTL

Vegyük hát sorra őket!

A függönyök szuper dekorelemei lehetnek otthonunknak, hiszen számtalan formában, színben és mintában kaphatók. Karaktert adnak nem csak az ablaknak, de a választott helyiségnek egyaránt.

A lapfüggönyök most fénykorukat élik, plusz igencsak anyagtakarékosak, hiszen az anyag kifeszítve lóg az ablak előtt vagy éppen mellett, nem pedig redőzve hullámzik végig. Kitűnő térelválasztóként is működőképesek: bizonyos részeket leválaszthatunk a helyiségből, valamint egyelőre még félkész területeket is elrejthetünk velük.

Pozitív tulajdonságai ellenére azonban árnyékoló szerepük valamennyire elhanyagolható „versenytársaival” szemben. Így, ha inkább egy kellemes dekor elemre vágysz, és nem a kiválasztott szoba hőmérsékletének csökkentése az elsődleges szempont számodra, akkor a TTL kínálatában található függönyök között is egészen biztos megtalálod számításaidat.

Számos karnis is elérhető kínálatunkban, melyek segítségével könnyedén felteheted a kiválasztott függönyt.

A redőnyöknek több évtizedes hagyományuk van a hazai otthonokban.Nyáron, a tűző meleg ellen kiváló védelmet képesek biztosítani, valamint hő- és hangszigetelés tekintetében is ellátják feladatukat, ehhez azonban egy jó szigetelésű nyílászáróra is szükség lehet. Népszerűségük leginkább praktikusságukban rejlik: bármilyen magasságban megállíthatók, ezzel a fény mennyiségét szabályozva. Télen és nyáron is hasznos szolgálatot tehetnek, hiszen míg a hidegebb időszakban bent tarthatjuk a meleget, addig nyáron ezzel pont az ellenkezőjét érhetjük el, rengeteg energiát takarítva meg.

A reluxák a manapság egyik legelterjedtebb beltéri árnyékolók,gyakran használják nem csak lakásokban, de irodákban is. Sokoldalú és mutatós opciónak tekinthetők, a hőszabályozást azonban csak nyáron segítik elő. Zajszigetelőként nem állják meg a helyüket, helyette a lakás belterét igen otthonossá és esztétikussá varázsolhatják. A redőnnyel szemben képesek némi fényt beereszteni, de ezt úgy teszik, hogy közben nem kell tartanunk a külvilág fürkésző tekinteteitől sem. Könnyen összeszerelhetők, és csak kevés helyigénnyel rendelkeznek. 

Az árnyék a részletekben a rejlik – Hűtsd le lakásod klíma nélkül! - TTL

A roletták a legesztétikusabb választások közé esnek, ráadásul az egyik legrégebb óta használt árnyékolótípus. Klasszikusok és időtlenek, melyek leginkább az egyszerű, letisztult otthonok kedvenc kiegészítőiként funkcionálhatnak. Akár sötétítő függönnyel is bátran kombinálhatók, így 100%-ban képesek kint tartani a hőt. A mai fényáteresztő rolettákon át szerencsére nem lehet belátni, és eközben még a szennyeződéseket is taszítják.

Melyik árnyékolót ajánljuk?

Számunkra a stílusos árnyékolás elöljárói egyértelműen a rolók! Modern választást nyújtanak a mini-, thermo-, illetve sávrolók, melyeket a TTL kínálatában is megtalálsz. Korábbi cikkünkben bemutattuk a sávroló előnyeit a többihez képest: nemcsak esztétikus, de rendkívül modern és praktikus, könnyen felszerelhető és karbantartható árnyékoló: egyetlen mozdulattal le-és felhúzható. Energiatakarékossági szempontból azért maximálisan megbízható, mivel szerkezetkialakítása hozzájárulhat fűtési és hűtési számláid csökkentéséhez.

Ha különleges hangulatot akarunk teremteni otthonunkban, és ezt fényszűrés által fokoznánk, akkor mindenképpen próbálkozzunk valamilyen színes roló használatával! A mini rolók épp ezért többfajta méretben, színben kaphatók, ráadásul közvetlenül az ablakkeretre, fúrás és csavarozás nélkül is könnyedén felszerelhetők.

A thermo rolók szintén nagyszerű szolgálatot tehetnek a hőfok szabályozására, bevonatuknak köszönhetően ugyanis képesek hűvösen tartani a legtöbb lakást.

Az árnyék a részletekben a rejlik – Hűtsd le lakásod klíma nélkül! - TTL

Elérhető, kedvező áron kínáljuk most különféle rolóinkat, tekintsd meg választékunkat!

Mint láthatod, számos opció közül választhatsz, ha az otthonod komfortosabbá tételéről van szó. Alakítsd úgy lakásod árnyékolását, ahogy az hőérzetednek a leginkább megfelelő, hiszen nem vagyunk egyformák: amíg egyesek majdnem teljes sötétben is képesek létezni napközben, csak hogy kint tartsák a hőt, addig mások élvezik a nyári napsugarakat, és csak minimális árnyékolásra van igényük.

Kedvező Ár
Termékkategóriától függetlenül kínálatban és ár-érték arányban egyaránt a legjobbat nyújtjuk a keleti országrészben.
Széles választék
1100 m2-es bemutatótermeinkben több ezer terméket és kiegészítőt testközelből vehetsz szemügyre.
Megbízható forrás
Minden árucikket közvetlenül a gyártótól rendelünk meg, ezért a kifogástalan minőséget garantálni tudjuk.
Minden egy helyen
A TTL Magyarország áruházaiban a munkálatokhoz szükséges kiegészítőket és szakembereket is megtalálod.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Értesülj elsőként a legfrissebb hírekről és az aktuális kedvezményekről!
Név
Adatvédelem(Kötelező)
TTL Debrecen
Hétfő - Péntek: 9:00 - 18:00
Szombat: 9:00 - 15:00
Vasárnap: Zárva
webshop
INFORMÁCIÓ
TTL Miskolc
Hétfő - Péntek: 9:00 - 18:00
Szombat: 9:00 - 15:00
Vasárnap: Zárva
menucross-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram