A műfű telepítés előnyei - Varázsold oázissá a kerted vagy erkélyed!

Egy tökéletes világban mindannyiunknak tökéletesen ápolt, buja zöld pázsitja lenne – függetlenül attól, hogy milyen éghajlaton élünk. Egy tökéletes világban a perzselő napsütés vagy a heves esőzés dacára a fű pontosan olyan magasra nőne, amilyen magasra szeretnénk, és soha nem kellene nyírni, öntözni vagy kezelni a gyomok vagy rovarok ellen. A rossz hír az, hogy tökéletes világ nem létezik. A jó hír viszont, hogy a műgyep segítségével valóban megteremthető a karbantartásmentesen is kifogástalan gyep.

Mielőtt azonban belevágnánk, érdemes néhány dolgot tisztázni. Mi is tulajdonképpen a műfű? Miért éri meg beruházni rá? Mi fán terem a műfű telepítés? Legújabb cikkünkben többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ. Tarts velünk, és varázsold idén tavasszal te is igazi oázissá a kerted vagy erkélyed!

Mi is az a műfű?

A műfű, más néven műgyep vagy gyepszőnyeg nem más, mint a természetes fű alternatívájaként előállított termék, szintetikus szálak felülete, amelyet úgy festenek, hogy látványában a természetes fű hatását keltse. Naturális megjelenése mellett nagyon tartós és könnyen karbantartható. Hosszú évekig problémamentes használatot biztosít a szokásos szőnyegtisztítási módszerek mellett.

A műfű telepítés előnyei

Ahogy azt már fentebb említettük, a műfű a jelenleg piacon lévő legideálisabb megoldás a természetes fű kiváltására. Mindemellett számos pozitív tulajdonsággal bír. Nézzünk néhányat ezek közül.

A műfű telepítés előnyei - TTL
  • A műfű sokkal gazdaságosabb a természetes gyephez képest, mivel karbantartási költségei nagyon alacsonyak.
  • Ellenáll a rossz időjárási körülményeknek, Így 4 évszakos kültéri megoldásként is biztonsággal használható.
  • Olyan termék, amelynek színe az idő múlásával nem fakul ki. Mivel az UV-sugarakkal szemben is ellenáll, nem befolyásolja a napfény.
  • Egyáltalán nem igényel öntözést, mint a természetes fű.
  • A műfüvesített területek csökkentett csúszásveszélyűek, ezért szinte minimális a sérülésveszély.
  • A műfű gyártása során nem használnak olyan mérgező vegyi anyagokat, amelyek károsíthatják az emberi egészséget.
  • A műfű állatbarát felület, mivel nem szükséges műtrágyát, rovarirtókat és egyéb káros vegyi anyagokat használni a rendezéséhez. A kiskedvencek is imádni fogják!

A műfű karbantartása

Mindannyian tudjuk, hogy a természetes fű karbantartása milyen időigényes és drága lehet. A műfűvet ezzel szemben soha nem kell nyírnunk, műtrágyáznunk, levegőztetnünk vagy hatalmas mennyiségű vizet pazarolnunk rá ahhoz, hogy tökéletes zöld pázsitot kapjunk.

Általánosságban elmondható, hogy a műfű karbantartása nem igényel különösebb erőfeszítést vagy szakszerű beavatkozást, többek között ezért is szeretjük annyira. A műfüvet azonban ennek ellenére is gondozni kell. Jogosan merül fel tehát a kérdés: hogyan ápoljuk a műgyepet?

A műfű telepítés előnyei - TTL

1. Az egyik legmeglepőbb műfüves karbantartási tipp az, hogy időnként le kell permetezni vízzel. A benedvesítés ezúttal nem táplálásra, hanem pusztán takarításra szolgál – időnként gyengéd permetre van szükség a por, szennyeződés és pollen eltávolításához. Az esővíz általában megoldja ezt a lépést, de időnként jó ötlet meglocsolni a műfüvet.

2. A tisztítás másik módja a seprés vagy a gereblyézés. Ha azonban egy kicsit nagyobb teljesítményre vágyunk, akkor érdemes megfontolni a motoros seprést. A seprőgép alapvetően egy nagy kefés kerék, amely a fűben felgyűlt törmelékek és a mélyen ülő szennyeződések eltávolítására egyaránt alkalmas. Az olyan foltok esetén pedig, mint a festék vagy a kávé, a szokásos háztartási tisztítószerek bizonyulhatnak hatásosnak.

Legnépszerűbb műfűvek a TTL-nél

1. A Hampton műfű beltéri és kültéri használatra egyaránt alkalmas, amelyet leginkább lakossági dekorációs célokra, erkélyre, valamint teraszra történő felhasználásra javaslunk. Az ára most gyakorlatilag verhetetlen!

A műfű telepítés előnyei - TTL

2. A Green műfű szintén bel- és kültérre is kiváló opció. A hátoldalán található „noppok” könnyedén átengedik a csapadékot, ezáltal gyorsabb száradást tesznek lehetővé.

A műfű telepítés előnyei - TTL

3. A 100%-ban természetes hatású, 40 mm szálmagasságú PX2 prémium műfű csupán minimális gondozást igényel. Kertünk tökéletes, élettel teli pázsittal rendelkezhet hosszú éveken át úgy, hogy nem kell bajlódnunk a fűnyíróval, szegélyvágóval vagy a különböző öntözőrendszerekkel. Az UV- és fagyálló termék sűrű szövésének, valamint extra hosszú szálainak köszönhetően kényelmes, puha tapintást eredményez.

A műfű telepítés előnyei - TTL

Mint látható, a műfű egy olyan opció, amelyet – számos pozitív aspektusának köszönhetően – nyugodt szívvel választhatunk. Ráadásul a mindig szemet gyönyörködtető vizuális élményről még szó sem esett! Ha azt szeretnénk, hogy a kertünk vagy erkélyünk nyáron és télen is káprázatosan nézzen ki – és mindig zöldebb legyen, mint a szomszédé –, csak annyit kell tennünk, hogy a műfű telepítés mellett tesszük le a voksunkat.

Kedvező Ár
Termékkategóriától függetlenül kínálatban és ár-érték arányban egyaránt a legjobbat nyújtjuk a keleti országrészben.
Széles választék
1100 m2-es bemutatótermeinkben több ezer terméket és kiegészítőt testközelből vehetsz szemügyre.
Megbízható forrás
Minden árucikket közvetlenül a gyártótól rendelünk meg, ezért a kifogástalan minőséget garantálni tudjuk.
Minden egy helyen
A TTL Magyarország áruházaiban a munkálatokhoz szükséges kiegészítőket és szakembereket is megtalálod.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Értesülj elsőként a legfrissebb hírekről és az aktuális kedvezményekről!
Név
Adatvédelem(Kötelező)
TTL Debrecen
Hétfő - Péntek: 9:00 - 18:00
Szombat: 9:00 - 15:00
Vasárnap: Zárva
webshop
INFORMÁCIÓ
TTL Miskolc
Hétfő - Péntek: 9:00 - 18:00
Szombat: 9:00 - 15:00
Vasárnap: Zárva
menucross-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram