A gyerekszoba kialakítása legyen gyerekjáték!

Milyen színekben gondolkodjak? Mennyi idős korban érdemes elengedni a mintákat? Mire figyeljek, ha harmóniára törekszem? A gyerekszoba kialakítása rengeteg megválaszolandó kérdést felvet. Ha szülőként benned is épp hasonló gondolatok kavarognak, remek ötletekkel tudunk neked szolgálni!

A bútorok és az apró kiegészítők kiválasztása majd csak a legutolsó lépés lesz. Első körben a következő kérdésekre fontos választ találnod:

• Milyen legyen a padló típusa?

• Mi legyen a falakkal?

• Hogyan teremthető meg a padlóburkolat és a falak közötti összhang?

A kérdések megválaszolása során érdemes egy picit tovább árnyalnod a helyzetet. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen korban jár éppen a gyerkőc. Az alábbi gondolatébresztő példák a segítségedre siethetnek, ha egy cseperedő fiatal vagy egy lassacskán felnőtt korba lépő tinédzser szobáját szeretnéd újragondolni.

1. Milyen legyen a padlóburkolat típusa?

Melegburkolat. Egy gyerekszoba esetében ezt egyértelműen kijelenthetjük. A lurkók többsége – kortól függetlenül – előszeretettel játszik a földön, ezért kizárólag olyan felületekben tanácsos gondolkodnod, melyek ideális terepet biztosítanak a kúszáshoz, mászáshoz vagy a több órás földön üldögéléshez.

Gyerekszoba kialakítása - TTL
  • 0-tól 10 éves korig: A padlószőnyegekkel kapcsolatban sok a félreértés, pedig még az allergiások számára is jobb megoldásnak bizonyulnak, mint bármely másik keményburkolat (a szoba levegőjének jelentős portartalmát képesek megkötni). A Feeling padlószőnyeg például közel 1 cm-es vastagságával csökkenti a balesetek kialakulásának a kockázatát – nagyobb lépésbiztonságot ad és minimalizálja a csúszásveszélyt –, tompítja a zajt, a puha, rugalmas felület pedig az ízületeket és az izmokat egyaránt kíméli.
Gyerekszoba kialakítása - TTL
  • 10 éves kor felett: Amikor a gyerkőc már többet ül az íróasztal előtt, mint a földön a játékaival, praktikus lehet laminált padlóban, vízálló padlóban vagy PVC-padlóban gondolkodnod. Ezek a burkolatok amellett, hogy könnyedén tisztán tarthatók, mintázatukkal egy az egyben megidézik a valódi fa járólapok vagy a dekoratív hidegburkolatok hangulatát. Az Atlantic Natural PVC-padló például – sötétebb árnyalatú falak mellett – fiúk és lányok szobájába egyaránt ideális választás lehet.

A padlószőnyeg helyett inkább darabszőnyegben gondolkodnál? Ide kattintva széles választékát tekintheted meg a kimondottan gyerekeknek tervezett daraboknak.

2. Mi legyen a falakkal?

Egy gyerekszoba esetében a falak lemázolása helyett a könnyedén felhelyezhető és eltávolítható vlies tapéták használatán érdemes elgondolkodnod (útmutatónk lépésről lépésre bemutatja, hogyan tudod – akár teljesen egyedül – felhelyezni a tekercseket). Összefirkálás esetén a felső réteg könnyedén eltávolítható és cserélhető, a játékos mintázatok pedig pontosan azt nyújtják, amit egy gyerekszobába belépve elvársz.

Gyerekszoba kialakítása - TTL
Gyerekszoba kialakítása - TTL
  • 10 éves kor felett: Bizonyos kor után az lurkókban is megszületik a vágy, hogy a játékos mintákat felváltsák a komolyságot sugárzó, letisztult felületek. A tengerkék, szövetmintás tapéta fiúk és lányok szobájába is tökéletesen passzol (az ideális szín kiválasztásáról egy korábbi cikkünkben olvashatsz részletesebben).

3. Hogyan teremthetem meg közöttük az összhangot?

A padlóburkolat és tapéta kiválasztása után egy játékos függönnyel teljes harmóniát teremthetsz a szobában. Kisebb lurkó esetén nyugodtan elkalandozhatsz a mesehősök és vidám formák világába, kamaszodó gyermekkel az oldaladon azonban érdemes – a falakhoz hasonlóan – letisztultságra törekedned.

Gyerekszoba kialakítása - TTL
Gyerekszoba kialakítása - TTL
  • 10 éves kor felett: Az iskolás évek megkezdése után a mintákat nyugodtan elengedheted. Az íróasztalnál ülve, házifeladat írása közben a játékos formák inkább a figyelem elkalandozását segítik elő az elmélyülés helyett. Ezzel szemben egy homogén sárga vagy kék drapéria a kreatív gondolatok és flow élmény megszületését segíthetik elő. A napsárga vagy a mélykék ringlis készfüggöny ebből a szempontból például ideális választás lehet.

Gyerekszoba kialakítása? Szerezz be mindent, egy helyen!

Elérkezett az idő, hogy a gyerkőc saját szobát kapjon? Régi játszósarkát és alvóhelyét szeretnéd átalakítani? Látogass el online bemutatótermünkbe, vagy keresd fel személyesen a TTL szakáruházakat, ahol felkészült és tapasztalt munkatársaink nemcsak a megfelelő szőnyeg, tapéta és függöny kiválasztásában, hanem a kiegészítők igényeidhez igazításában is tudnak segíteni.

Kedvező Ár
Termékkategóriától függetlenül kínálatban és ár-érték arányban egyaránt a legjobbat nyújtjuk a keleti országrészben.
Széles választék
1100 m2-es bemutatótermeinkben több ezer terméket és kiegészítőt testközelből vehetsz szemügyre.
Megbízható forrás
Minden árucikket közvetlenül a gyártótól rendelünk meg, ezért a kifogástalan minőséget garantálni tudjuk.
Minden egy helyen
A TTL Magyarország áruházaiban a munkálatokhoz szükséges kiegészítőket és szakembereket is megtalálod.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Értesülj elsőként a legfrissebb hírekről és az aktuális kedvezményekről!
Név
Adatvédelem(Kötelező)
TTL Debrecen
Hétfő - Péntek: 9:00 - 18:00
Szombat: 9:00 - 15:00
Vasárnap: Zárva
webshop
INFORMÁCIÓ
TTL Miskolc
Hétfő - Péntek: 9:00 - 18:00
Szombat: 9:00 - 15:00
Vasárnap: Zárva
menucross-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram