Színhatások

Kék

Klasszikus nyugalmat árasztó szín. Sötét és középkék szín nyugalmat áraszt és segít az ellazulásban Kék szín bizonyítottan segít az alvászavar problémáktól szenvedőkön, hálószobai használat során! Világoskék a friss levegő és a megnövekedő tér érzését kelti. Halvány világoskék szín aktivitásra serkent és élénkítő hatású, ajánlott pl. dolgozószobába.

 

Barna

Minden árnyalatában nyugalmat és a kényelmet sugallja. Barna szín nem a padlóra, hanem a bensőséges hangulatra helyezi a hangsúlyt.

 

Sárga

Barátságos és kommunikációra serkenti a helységben tartózkodókat. A sárga minden árnyalata bővíti a szűk tereket. Sötét helységeknél garantáltan világos és barátságos légkört biztosít. Ajánlott északi fekvésű szobába. Ösztönzi és elősegíti a koncentrálást, ajánlott diákoknak.

 

Zöld

Nyugalmat és biztonságot sugall a használóinak. Kiválóan alkalmas azoknak, akik otthonukban szeretnék a feltöltődés érzését megélni. Figyelem! Az erőteljes, telt zöld szín túlzott aktivitásra serkenthet.

 

Indigó

Sötét árnyalata nyugalmat és biztonság érzését nyújtja. Ideális hálószobák és meditációs helységek burkolására. Világos árnyalatait sikeresen alkalmazható terek optikai megnövelésére.

 

Narancssárga

Jól alkalmazható étvágytalanság és depresszió ellen. Kiváló választás étkezőkbe, dolgozószobába, úgy mint irodákba egyaránt.

 

Rózsaszín

Meglepően modern hatást érhetünk el vele. Nyugtató és agresszió csökkentő hatással bír.

 

Vörös

Melegséget kölcsönöz, akár nagyobb tereknek is. A vörös szín hatásának érvényesüléséhez térre van szükség, különben túlbútorozott helységnél, állandó rendetlenség hatását kelti.

 

Fekete

Csak olyan terekbe ajánlott ahol a bútorok jól elhatárolódó színdinamikával rendelkeznek. Konferencia terembe és más nagyobb méretű helységekbe semmi kép sem ajánlott.

 

Fehér

Jó térnövelő hatása mellet sugallja a tisztaság és világosság érzését. Ideális választás kisméretű szobákba.

Egészség

Minőségi szimbólumok

Antisztatikus

 

 

 

Vizes helyiségbe burkolható

 

 

 

 

Lépcsőre burkolható

 

 

 

 

 

 

Gurulószék alatt alkalmazható

Padlófűtésre alkalmas

Tisztítás

Száraz tisztítás

Rendszeres pórszívózással, minimum hetente egyszer.

Nedves tisztítás

Elvégezhető szivaccsal, kefével, de nagyobb tereknél ajánlott vizes szőnyegtisztító gép. Mosószeres tisztítás után annyiszor kell tisztavízzel a szőnyeget átöblíteni, amíg a tisztítószer teljesen kijött a szőnyegből. Nedves tisztítás után legalább 12 óra száradási idő.

Szőnyegpadló hátoldal típusok

Vlies hát

Környezetbarát, káros anyagoktól mente.

Könnyen, tisztán burkolható.

Kétoldalas ragasztószalaggal vagy teljes felületragasztással rögzíthető.

Puha komfortos járás.

Jó hangszigetelő így a helységben javul az akusztika.

Energiát takarít meg jó hőszigetelő hatása miatt.

Maradéktalanul eltávolítható.

Ultra -Tex hát

A vlies hát (kék színű) minden előnyös tulajdonságán túl a szőnyeget 50m2 – ig, estrich alapra terítve ragasztóval nem kell rögzíteni.

Ez alól kivétel: iroda célú felhasználás il. padlófűtés esetén. Ezekben az esetekben a szőnyeg telibe való ragasztása elkerülhetetlen.

Szőnyegpadló típusok

Hurkolt szőnyeg

A felülete zárt hurkolással készül.

Rendkívül tartós, nagyon ellenálló és könnyen tisztítható.

Anyaga lehet gyapjú vagy műszál, de megtalálható a kevertszálas is.

Szobának kellemes hangulatot és melegséget kölcsönöz.

Velúr szőnyegek

Gyapjú szerkezetét követve magas minőségű alapanyagból készül.

A szál sűrűségétől és magasságától függően kiemelkedő komfortérzést biztosít használóinak, tapintása a legfinomabb bársonnyal is vetekedhet.

Allergiások számára több típusa is ajánlott, mivel a szálsűrűségének köszönhetően a port már a felületén megköti így az nem jut be a szálak közé. Továbbá legtöbb típusa Antibakteriális, impregnált és folttaszító, így tisztítása gyerekjáték.

Allergia tippek!

A házi porra allergiások számára a közhiedelemmel ellentétben, a szőnyegpadló jobb megoldás, mint bármely keményburkolat. Szőnyegpadló képes megkötni a szoba levegőjének jelentős portartalmát, amire a keményburkolatok nem képesek. Különösen alkalmasak erre a rövidszálú velúr típusú szőnyegek. A német GuT-Siegel laboratórium káros anyag mérései alapján garantált, heti kétszeri porszívózás mellett a szálló házi por minimálisra csökkentése. Allergiások számára az ideális pórszívó, forgókefét és mikro szűrőket tartalmaz. A szűrőszák 4 hétnél tovább ne maradjon a porszívóban. Évente 1-2x érdemes a mikro szűrőket cserélni. Reméljük sikerült hasznos tanácsokkal szolgálni a helyes padló kiválasztásához!

A szőnyegpadló baleset kockázat csökkentő!

Nagyobb lépés biztonság és minimális csúszás veszély. Jelentős előny idősek és gyerekek számára.

Szennyező alapanyagok!

Németországban a Formaldehid és Fenol ( PCP ) anyagok használatát a törvény tiltja.

A GuT-Siegel laboratóriumtól a legmagasabb minősítést kapta.

Zajcsillapítás!

A textil alapanyagok jelentősen csökkentik otthona vagy munkahelye zajszintjét. Szőnyegpadló hangelnyelő képessége függ a puhaságától és a szálmagasságától. Lépészaj akár 30dB –el is csökkenhet!

Ortopédiai előnyök!

Hát és izomfájdalommal szemben. A puha és rugalmas szőnyeg kíméli az ízületeket és izmokat egyaránt. ( orvosok is ajánlják!) Gyakori mezítlábas használat mellett felér egy reflexológia masszázzsal. Minél magasabb és tömöttebb szálakkal rendelkezik egy szőnyeg, nem csak a komfortértéke lesz magasabb, hanem a fent említett hatások is növelhetők!

Termékeink

TTL LOGÓ FULLHD kisebb rajzvászonal.png

3516 Miskolc Pesti út 15

Tel.: +36 20 535 2296

Email: miskolc@ttl.hu

Nyitva tartás:

Hétfő - Péntek: 9:00 - 18.00

Szombat:            9:00 - 15.00

Vasárnap:            Zárva

TTL LOGÓ FULLHD kisebb rajzvászonal.png

4031 Debrecen, Balmazújvárosi út 6/c

Tel.: +36 20 535 2435

Email: debrecen@ttl.hu

Nyitva tartás:

Hétfő - Péntek: 9:00 - 18.00

Szombat:            9:00 – 15.00

Vasárnap:            Zárva

  • Facebook