Felmérés és szerviz

Használja ki a TTL által nyújtott helyszíni felmérés lehetőségét, amivel Ön nem csak időt, hanem pénzt is megtakaríthat. Amennyiben saját kezűleg szeretné megtervezni függönyét, úgy szeretnénk Önnek ehhez segítséget nyújtani. Ezt követően szakembereink megvarrják az Ön által megálmodott dekorációt, ami nemcsak funkcionális célokat szolgálhat, hanem koronája lehet otthonának.

Tisztítás

A függöny anyagok különleges finomsága megkívánja a rendszeres kíméletes tisztítást. Ha követi az utasításainkat, akkor sokáig élvezheti függönye szépségét frissességét. Rendszeres mosással megakadályozható hogy a szálak közé ne tudjon mélyen beleülni a por és más környezeti szennyeződés. pl. dohányfüst. Ahhoz, hogy függönye sokáig szép maradjon 3 de legfeljebb 6 havonta tisztítást igényel. Függönyt csak közvetlenül tisztítás előtt vegye le a karnisról, ne tárolja gyűrődésnek kitéve.

Gépi mosás

Először is távolítson el a függönyről minden olyan kiegészítőt, ami nincs a függönyhöz varrva. (pl. csipeszek, elkötők, rojtok) Ha önnek ringlis függönye van, akkor a ringlis részt a mosózsák sarkában összekötve rögzítse, különben a függönyanyag mosás közben sérülhet.

A mosózsák használata gépi mosásnál minden esetben ajánlott!

Ha az ön mosógépe 4-5kg ruha mosására alkalmas, függönynél 12 maximum 15m2 tisztítása biztonságos. Mosást midig 30fokos vízhőmérséklet mellett kímélő programon végezze. Mosáshoz speciális függönymosószert vagy esetleg finom kímélő mosószert használjon. Optikai fehérítőhasználatát lehetőleg mellőzze, vagy csak a teljesen fehér függöny estében alkalmazzon. Mosási idő nem haladhatja meg a 25percet, ennek megfelelően válasszon rövid programot. A mosószert maradéktalanul ki kell öblíteni az anyagból, ha Önnek ez nincs automatikusan a mosási programban, úgy a mosást követően 3-4 szer a függönyt öblítse át. Centrifugázás kisfordulaton rövidideig engedélyezett. Ezután a függönyt felakasztva szárítsa, így a gyűrődés elkerülhető.

Kézi mosás

A függönyt először hidegvízben öblítse át, majd ezt követően a mosást kéz meleg vízben kb.30fokon függönymosó folyadékkal, illetve finom kímélő mosószerrel végezze el. Mosószeres áztatás közben többször finoman nyomkodja át. Semmi esetre sem szabad az anyagot dörzsölni. A mosást követően többször hidegvízben öblítse ki, amíg a mosószer teljesen ki nem jön a függönyből. Csepegtetés után a gépi mosáshoz hasonlóan felakasztva hagyja száradni.

Nyomott mintás függönyöket csak kézzel függönymosó folyadékkal illetve kímélő mosószerrel mosható, ami nem tartalmaz színélinkitő adalékot.

Kezelés könnyített anyagok, nem midig vasalásmentesek!
Attól függetlenül, hogy milyen típusú anyagról van szó minden képen kímélő mosást alkalmazzon. Mosást követően a még nedves függönyből a benne maradt gyűrődés alacsony hőfokú vasalóval könnyen eltávolítható.

Tisztításra vonatkozó jelzések

3d-rendering-luxury-business-meeting-and
icon_kezi_mosas.jpg
icon_30fokos.jpg
icon_nem_moshato.jpg
icon_feherito.jpg
icon_kimelo.jpg
icon_szaraz.jpg
icon_szaritogep.jpg

Mosás
Ha ezt a szimbólumot látja, akkor az Ön által vásárolt függöny úgy kézi, mint gépi mosásra is alkalmas.

 

 

Kézi mosás
Kézi mosásnál a mosószert először jól keverje el a mosóvízbe és ezt követően áztatással és nyomkodással öblítse át függönyét. Semmi esetre se dörzsölje vagy mosás után csavarja függönyét.       Csepegtetés után akasztva szárítsa.

 

30 fokos kímélő mosás
Finom alapanyagú függönyöknél, mint pl. Viszkóz, Polyakryl és Polyester a mosógépbe tehető mennyiséget a felére kell csökkenteni és a továbbiakba a gépi mosásban leírtak szerint járjon el.

 

 

Nem mosható
Ha terméken ezt a jelzést látja akkor függönye csak tisztítóban tisztítható. Amennyiben az ilyen típusú anyagot nedvesség éri, az színvesztés vagy az anyag elnyúlását okozhatja.

 

 

Fehérítő tartalmú mosószerek mellőzése
Klór tartalmú mosószerek és fehérítők kerülendők. Amennyiben mégis szükséges kizárólag tisztítóba szakemberrel végeztesse el.

 

 

Kímélő vasalás
Alacsony hőfokra beállított gőzölős vasalóval ( pl. gyapjú selyem, Polyester, Viszkóz) nem rányomva lehet vasalni.

 

 

Száraz tisztítás
Kizárólag tisztítóba száraztisztítással tisztítható!

 

 

Szárítógép használata
Ha ezt a szimbólumot látja akkor szárítógép alkalmazása kerülendő.

 

A leggyakoribb függönyalapanyagok rövidítései

CMD = Modal
PAN = Polyakryl
CUP = Cupro
PES = Polyester
CO = Pamut
SE = Selyem
WO = Gyapjú
CV = Viszkóz
LI = Len
WV = Virgin Gyapjú
PA = Polyamid